Ένα καλωσόρισμα

photo

Γεια σας,

Λέγομαι Αθανάσιος Σταυρακούδης. Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1968. Είμαι Αναπληρωτής Καθηγητής Υπολογιστικής Προσομοίωσης στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η σελίδα αυτή μιλάει για εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα, εύχομαι να σας φανεί χρήσιμη.

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το 1999 πήρα διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Χημείας. Πέρασα μικρά διαστήματα μετεκπαίδευσης σε Ιταλία, Γαλλία και Καναδά. Μιλάω καλά Αγγλικά. Η επιστημονική μου ενασχόληση με την υπολογιστική προσομοίωση ξεκίνησε από το 1991. Σιγά σιγά έγινε πάθος. Στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής ασχολήθηκα κυρίως με προσομοίωση κλασικής μοριακής δυναμικής (εξισώσεις Newton). Με τον καιρό έκλινα όλο και περισσότερο σε προσομοιώσεις Monte Carlo, κυρίως σε εφαρμογές στη στατιστική και οικονομετρία, έτσι βρέθηκα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Στο πλαίσιο των υπολογιστικών οικονομικών, άλλα επιστημονικά ενδιαφέροντα αποτελούν οι χρονολογικές σειρές, η μελέτη αλληλεξάρτησης (copula), τα σύνθετα δίκτυα (complex networks), κα. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμε επίσης με τις επίσημες στατιστικές (official statistics), το μοντέλο SDMX και την ανάπτυξη μια SDMX-friendly ιστορικής βάσης δεδομένων της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας από το 1860 έως και σήμερα.

Διδάσκω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθήματα σχετικά με εφαρμογές Η/Υ από το 2000. Από το 2014 συμμετέχω ενεργά στην περιπέτεια της ανοιχτής εκπαίδευσης

Αν κατεβάσετε υλικό από αυτή την ιστοσελίδα, σας παρακαλώ να το κρατήσετε για προσωπική σας χρήση, ή να το χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με άδεια creative commons.

Kαλή σας πλοήγηση,
Αθανάσιος Σταυρακούδης

@AStavrakoudis twitter

linkedin profile

Επικοινωνία
E-mail astavrak at_ uoi.gr
Internet stavrakoudis.econ.uoi.gr
Voice 265-100-5935
Office Κτίριο Βιβλιοθήκης - 310A
Ταχυδρομείο
Αθανάσιος Σταυρακούδης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Πανεπιστημιούπολη
45110 - Ιωάννινα
Contact
E-mail astavrak at_ uoi.gr
Internet stavrakoudis.econ.uoi.gr
Voice 265-100-5935
Office Central Library building - 310A
Postal address
Athanassios Stavrakoudis
University of Ioannina
Department of Economics
Panepistimioupoli
45110 - Ioannina
Greece