Βοήθεια για τη σύνδεση με την ιστοσελίδα stavrakoudis.econ.uoi.gr

Στο μεγαλύτερο μέρος του ιστότοπου υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση. Σε κάποιες επιμέρους σελίδες ωστόσο, η πρόσβαση συνεχίζει να είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται ή ενδείκνυται η πιστοποίηση του χρήστη.

Αν χρησιμοποιείτε τις ιστοσελίδες μαθημάτων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου που διδάσκω το αντίστοιχο μάθημα, σας ενθαρρύνω να το κάνετε πάντα μετά από πιστοποίηση, εισάγοντας τον αριθμό μητρώου και το συνθηματικό σας. Αυτό δεν είναι βέβαια απαραίτητο. Αλλά, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης (σχόλια, ψηφοφορίες, κτλ) και αξιοποιώντας την ανάλυση χρήσης των ιστοσελίδων (υποτυπώδες data-mining) μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο στην οργάνωση της μελέτης σας.

Η σύνδεση σας είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή σας σε εξετάσεις των μαθημάτων που διδάσκω.

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε κάτι ανάλογο, χωρίς να είστε φοιτήτρια ή φοιτητής στο Οικονομικό Ιωαννίνων, είστε επίσης ελεύθερη/ος να το κάνετε.

Οδηγίες για τη σύνδεσή σας

 1. Για τη σύνδεσή σας θα χρειαστείτε, όπως και αλλού, ένα όνομα χρήση (username) και ένα συνθηματικό (password)
 2. Για την απλή ανάγνωση του περιεχομένου δε χρειάζεστε σύνδεση. Για πολλές άλλες λειτουργίες, όπως είναι η λήψη συνοδευτικών αρχείων, η συμμετοχή σε σχόλια, ψηφοφορίες, αναζήτηση βοήθειας κτλ θα πρέπει να συνδεθείτε.
 3. Αν είστε φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η εγγραφή στην ιστοσελίδα γίνεται αυτόματα, 2-3 μέρες τη λήξη των εγγραφών κάθε Σεπτέμβριο. Σε αυτή την περίπτωση:
  • Βεβαιωθείτε πως έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πανεπιστημίου, διαφορετικά επικοινωνήστε με το κέντρο Υπολογιστών του παν/μίου στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης (γραμματείες).
  • Το όνομα χρήστη είναι ο αριθμός φοιτητικού μητρώου, όπως σας παρέχεται από τη γραμματεία του τμήματος. Είναι ένα λεκτικό πέντε ψηφίων, πχ 07512. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ως όνομα χρήστη, με ή χωρίς το αρχικό μηδέν. Πχ το όνομα χρήστη 07512 και 7512 λαμβάνονται ως ίδια.
  • Το συνθηματικό δημιουργείται αυτόματα και είναι μια τυχαία ακολουθία χαρακτήρων. Μπορείτε να το λάβετε από τη σελίδα Αποστολή συνθηματικού πρόσβασης στην ιστοσελίδα stavrakoudis.econ.uoi.gr.
  • Το συνθηματικό σας αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πανεπιστημίου, η οποία σας χορηγείτε αυτόματα κατά την εγγραφή σας. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πανεπιστημίου είναι εδώ. Τα στοιχεία σύνδεσης τα παίρνετε από τη γραμματεία κατά την εγγραφής και είναι τα ίδια που ισχύουν στο σύστημα eudoxus, cronos, κλπ.
  • Αν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του παν/μίου επικοινωνήστε με το Κέντρο Υπολογιστών του παν/μίου στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης (γραμματείες).
  • Αν έχετε δηλώσει εναλλακτική διεύθυνση email, το συνθηματικό θα σας αποσταλεί και εκεί (πχ gmail, yahoo, κα).
  • Από την ιστοσελίδα ρυθμίσεων μπορείτε να τροποποιήσετε το συνθηματικό σας, όπως και άλλες σχετικές πληροφορίες.
  • Από την ιστοσελίδα ρυθμίσεων μπορείτε να προσθέσετε στο λογαριασμό σας μία ακόμα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλο πάροχο (yahoo, google, hotmail, κα). Έτσι μπορείτε να λαμβάνετε τα μηνύματα της ιστοσελίδας και εκεί. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε για όνομα χρήστη (username) το email σας αντί του αριθμού μητρώου.
 4. Αν είστε επισκέπτης της ιστοσελίδας από άλλο χώρο (όχι φοιτητής του Οικονομικού) και χρειάζεστε πρόσβαση στην ιστοσελίδα, ακολουθείστε τη διαδικασία εγγραφής
 5. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιείτε το email σας ως όνομα χρήστη
 6. Τα στοιχεία που καταχωρούνται κατά την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα δεν μοιράζονται με κανέναν τρίτο
 7. Μην δίνεται το συνθηματικό σας σε τρίτους. Η πρόσβαση σας εκχωρείται για προσωπική σας χρήση. Μάθετε να ζείτε με ασφάλεια στο διαδίκτυο.