Προτεινόμενα συγγράμματα

Διδάσκω τέσσερα προπτυχιακά μαθήματα, 2 υποχρεωτικά και 2 επιλογής. Σε κανένα δεν υποστηρίζω την πολιτική του ενός συγγράμματος και σε κανένα δεν ακολουθώ αυστηρά ένα μόνο σύγγραμα, ακόμα και όταν πρόκειται για βιβλία που εγώ έχω γράψει.

Η σχετική συνεισφορά κάθε συγγράμματος στην ύλη του μαθήματος, ποικίλει βέβαια, από μάθημα σε μάθημα. Από την άλλη, προσπαθώ πάντα να δίνω εναύσματα στους φοιτητές να ασχοληθούν με περισσότερα αναγνώσματα. Για το λόγο αυτό προτιμώ να δίνω στις εξετάσεις ασκήσεις οι οποίες μπορούν να λυθούν με διαφορετικές προσεγγίσεις. Ποτέ δεν επιμένω στη μία και μοναδική προσέγγιση.

Η μεγαλύτερη βέβαια αδράνεια στη χρήση περισσότερων συγγραμμάτων έρχεται όχι από την (ανύπαρκτη) επιμονή τη δική μου σε ένα σύγγραμα, αλλά από το φόβο των φοιτητών να ανοίξουν και να συγκρίνουν δύο διαφορετικά συγγράμματα/βιβλία. Για το πως θα ξεπεραστεί αυτό είμαι πολύ πρόθυμος να σας ακούσω, αν έχετε κάτι να μου πείτε.

Αν έχετε κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο να προτείνετε που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό σύγγραμα σε κάποιο από τα μαθήματα που διδάσκω μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Μη διαβάσετε βιβλία που δεν καταλαβαίνετε. Ποτέ και για κανένα λόγο δε θα βρείτε στις εξετάσεις θέματα παπαγαλίας, από οποιοδήποτε βιβλίο. Κανένα βιβλίο δεν σας είναι 100% κατανοητό από την πρώτη ανάγνωση, αλλά διαλέξτε αυτό που πιστεύετε θα σας βοηθήσει περισσότερο. Από την άλλη, ποτέ κανείς δεν έπαθε τίποτα διαβάζοντας ένα δεύτερο βιβλίο.