Τρόπος εξέτασης του μαθήματος Προγραμματισμός Η/Υ και Αριθμητικές Μέθοδοι

Το μάθημα Προγραμματισμός Η/Υ και Αριθμητικές Μέθοδοι δεν έχει κλασικού τύπου εξετάσεις. Δείτε γενικά πως γίνεται η αξιολόγηση.

  1. Ο χρόνος και η καλή διάθεση είναι τα πιο βασικά που πρέπει να δώσετε στο μάθημα. Αν οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν για 6-7 ώρες ενασχόληση τη βδομάδα, υπάρχει πρόβλημα.
  2. Το μάθημα προαπαιτεί να έχετε κατανοήσει την ύλη των μαθηματικών 1ου έτους. Διαφορετικά, θα δυσκολευτούμε στη συνεννόηση, και αυτό δεν είναι καλό.
  3. Στα πλαίσια του μαθήματος θα χρειαστεί να γράφετε προγράμματα. Κατά καιρούς παρουσιάζεται την εργασία σας προφορικά στην τάξη, ή γραπτά σε μένα, και αυτό μετράει για το 50% της βαθμολογίας.
  4. Για το υπόλοιπο 50% θα σας ζητήσω να λύσετε κάποιο υπολογιστικό πρόβλημα στο εργαστήριο Η/Υ (εξετάσεις προόδου 40-60 λεπτά). Εναλλακτικά, μπορείτε να παρουσιάσετε μια εργασία πάνω σε κάποιο θέμα που θα συζητήσουμε στο μάθημα. Διαβάστε ωστόσο Γιατί δεν δέχομαι εργασίες γραμμένες στο MS Word
  5. Δεν έχουν γίνει ποτέ γραπτές εξετάσεις στο μάθημα, ελπίζω πως δε θα χρειαστούν.
  6. Αν είχατε παρακολουθήσει το μάθημα προγραμματισμού στο Λύκειο, είναι ένα συν, θα σας βοηθήσει. Ωστόσο τα πάντα στο μάθημα ξεκινάνε από το μηδέν, δεν υπάρχει καμία απαίτηση να ξέρετε ή να μην ξέρετε κάτι. Το ζητούμενο είναι να καταλαβαίνετε λίγο τα μαθηματικά (εξισώσεις, παράγωγος, ολοκλήρωμα, όρια, σύγκλιση, κτλ), γιατί τα περισσότερα προβλήματα που εξετάζουμε έχουν κάποιο μαθηματικό υπόβαθρο.
  7. Μια φιλική συμβουλή: αγαπήστε τη βιβλιοθήκη.
  8. Δείτε επίσης: Μερική αναγνώριση MOOC
  9. Το μάθημα δεν εξετάζεται σε επαναληπτική ή πτυχιακή εξεταστική περίοδο (εργαστηριακό μάθημα).

Συνέχεια με Η/Υ IV. Πολλοί φοιτητές επιλέγουν επίσης το μάθημα Υπολογιστικά Οικονομικά, το οποίο αξιολογείται επίσης με εργασία. Αν το επιθυμείτε μπορείτε, την εργασία που κάνετε στο μάθημα Η/Υ III, να τη συνεχίσετε στο μάθημα Η/Υ IV. Έτσι κερδίζετε χρόνο. Το θέμα και το βάθος μιας τέτοιας εργασίας θα πρέπει να το συζητήσουμε ωστόσο μέσα στο πρώτο μισό του χειμερινού εξαμήνου.