Πως να περάσω το μάθημα Εισαγωγή στα Υπολογιστικά Οικονομικά;

  1. Η συντριπτική πλειοψηφία "περνάει" το μάθημα ακολουθώντας την πεπατημένη οδό: κάνε ότι κάνουν όλοι οι άλλοι (ενασχόληση, προσπάθεια, εξάσκηση, κτλ). Δείτε αυτό Τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης του μαθήματος Εισαγωγή στα Υπολογιστικά Οικονομικά σχετικά με την αξιολόγηση και τη βαθμολογία του μαθήματος.
  2. Εξετάσεις γίνονται στο τέλος του εξαμήνου (συνήθως στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου) και στην επαναληπτική εξέταση του Σεπτεμβρίου. Αποφύγετε την εξεταστική και ακολουθείστε τον εύκολο δρόμο των εργασιών. Οι εξετάσεις δίνονται στο εργαστήριο Η/Υ και διαρκούν 25 λεπτά. Πρόκειται για ένα τεστ ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής / πολλαπλής απόκρισης, παρόμοιο με αυτά που δίνονται κάθε εβδομάδα για εξάσκηση. Η βαθμολόγηση γίνεται αμέσως με αυτόματο τρόπο και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στη γραμματεία του τμήματος εντός εργάσιμων 3 ημερών, μετά από ένα τυπικό έλεγχο (παρουσιολόγιο, υπογραφές, κ.λπ.).
  3. Εναλλακτικά, ασχοληθείτε με το μάθημα. Κάθε μάθημα συνοδεύεται από τεστ και και ασκήσεις. Κάντε τα! Όλα αν είναι δυνατόν. Ασκήσεις, τεστ, κλπ, δεν υπάρχουν για τους άλλους ούτε για τους εξωγήινους. Υπάρχουν για εσάς. Λεπτομέρειες για τη βαθμολόγηση εδώ: Τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης του μαθήματος Εισαγωγή στα Υπολογιστικά Οικονομικά. Μπορείτε να πάρετε 10 στο μάθημα πριν της διακοπές των Χριστουγέννων, αν θέλετε.
  4. Στο μάθημα χρησιμοποιούμε αρκετά προγράμματα Η/Υ και διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας. Δεν έχει σημασία ποιο θα χρησιμοποιήσετε για να λύσετε το πρόβλημα που σας δίνεται στις εξετάσεις. Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού, πρόγραμμα ή μέθοδο λύσης. Βέβαια, θα πρέπει να δώσετε υπολογιστική λύση, κάτι που να δουλεύει σε Η/Υ, όχι κάποια υπόδειξη λύσης.
  5. Αν χρωστάτε το μάθημα από παλαιότερα έτη, δεν χρειάζεται να μου το υπενθυμίζεται. Επίσης να έχετε πάντα υπ' όψιν σας πως δεν υπάρχει ειδικού τύπου εξέταση, ανάλογα με το έτος σπουδών σας. Το μάθημα διδάσκεται σε πρωτοετείς και "παρακολουθεί" τις δικές τους γνώσεις και ανάγκες. Επομένως, οι εξετάσεις στο μάθημα, αναφέρονται κάθε φορά στην τρέχουσα διδασκαλία του μαθήματος, και όχι σε κάτι άλλο. Είστε υποχρεωμένοι να είστε ενημερωμένοι για το κατά καιρούς επικαιροποιημένο περιεχόμενο του μαθήματος και να προσαρμόσετε την προετοιμασίας σας σε αυτό. Επίσης, στο πρόγραμμα σπουδών δεν είναι τυχαία η σειρά μαθημάτων. Μπορεί να προκύψουν ορισμένες παρακλήσεις, αλλά προσοχή στην ολική ανατροπή! Δεν αφήνουμε τα μαθήματα του 1ου έτους περισσότερο από 1 ακόμα έτος. Σωστά;
  6. Δικαιολογίες του τύπου "τελευταίο μάθημα για πτυχίο" εκλαμβάνονται αρνητικά, είναι πολύ καλύτερο να μη γνωρίζω κάτι τέτοιο. Και βέβαια είναι πάρα πολύ καλύτερο να οργανώσετε το χρόνο σας έτσι να σας μείνει κάτι άλλο για "πτυχίο", όχι ένα μάθημα του 1ου εξαμήνου.
  7. Για οποιαδήποτε σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζετε εσείς ή η οικογένειά σας, σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου το ταχύτερο δυνατό. Μπορούμε ίσως να βρούμε ένα εναλλακτικό δρόμο μάθησης και αξιολόγησης σε περίπτωση εξαιρετικού προβλήματος. Οι κανόνες ωστόσο δεν αλλάζουν εκ των υστέρων. Αν είστε γονιός ή κηδεμόνας με παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
  8. Η κλοπή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων αποτελεί ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ακαδημαϊκό παράπτωμα, που με κανένα τρόπο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Οι συνέπειες είναι απροσδιόριστα μεγάλες.
  9. Θα χαρώ να συζητήσω στην τάξη όλες τις πιθανές απορίες σας. Μην ξεχνάτε πως η αγάπη και η αφοσίωση είναι οι βασικές αρχές της ακαδημαϊκής μάθησης. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις σπουδές σας και στην προσωπική σας ζωή!
  10. Δείτε επίσης Μερική αναγνώριση MOOC